U četvrtak će se u Monte Carlu održati ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka, ali će UEFA dodijeliti i nagradu najboljem nogometašu prošle sezone.

Finalisti u izboru za najboljeg Uefinog igrača godine su zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo, te Barcelonin argentinsko – urugvajski dvojac Lionel Messi i Luis Suarez.

Trojica majstora u četvrtak će prisustvovati svečanosti kada će nakon ždrijeba skupina Lige prvaka biti izabran novi nogometni ‘kralj’ Starog kontinenta. O nagradi će odlučivati posebna komisija Europske nogometne federacije. U prvom krugu izbora sudjelovali su sportski novinari iz 54 europske zemlje, a osim trojice finalista među desest najboljih nogometaša uvrstili su se Gianluigi Buffon, Eden Hazard, Neymar, Paul Pogba, Andrea Pirlo, Carlos Tevez i Arturo Vidal.

Ovo je jubilarna peta Uefina nagrada za najboljeg nogometaša Europe. Leo Messi prvi je pobjednik u sezoni 2010./2011. Nakon njega titulu je ponio Andres Iniesta pa Franck Ribery. Ronaldo brani naslov iz prošle sezone.

Komentiraj

FOTO:Shaun Botterill/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.