Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, koji se nalazi u istražnom zatvoru od pokretanja istrage u kojoj ga se tereti za izvlačenja novca iz Dinama zahvalio se putem svojih odvjetnika svima koji su podržali klub i njega u, kako je naveo „ovim teškim trenucima“.

„Također zahvaljujem svim ljudima koji su sakupili jamčevinu za mene, ali ja odbijam prihvatiti taj novac jer mislim da ih ne trebam izlagati takvim opterećenjima. Jamčevinu ću pokušati ostvariti u nekretninama svojih prijatelja“, naveo je najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa.

Mamić, koji će se prema odluci izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda u nastavku istrage moći braniti  sa slobode položi li jamčevinu od 14 milijuna kuna u gotovini ili nekretninama, poručio je kako je siguran sam da će Uprava GNK Dinamo i svi zaposlenici bez ikakvih problema nastaviti raditi u ostvarenju svih ciljeva koje su zajedno planirali.

„Ja sam prisiljen nastaviti sa svojom pravnom bitkom za sebe i svoju obitelj, ali i za Dinamo, sa vjerom u konačnu pobjedu“, poručio je Mamić.

Dinamo je pak naveo da cijeli klub čvrsto stoji iza izvršnog predsjednika te nastavlja raditi u ostvarenju zajednički visoko postavljenih ciljeva.

„Isto tako uvjereni smo kako će se optužbe Uskoka i DORH-a pokazati neutemeljenima i Zdravko Mamić vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima u klubu“, naveo je Dinamo.

Iako će se Mamić u zamjenu za jamčevinu moći braniti sa slobode,  kad izađe iz Remetinca tijekom istrage neće moći biti na dužnosti izvršnog predsjednika Dinama niti će smjeti kontaktirati sa svjedocima među kojima je i njegov brat Zoran Mamić, Dinamov trener.

Nova Uskokova istraga protiv najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa rezultat je nadzora kojega je mjesecima provodio sektor za otkrivanje poreznih prijevara pri Ministarstvu financija. Tzv. porezni Uskok navodno je utvrdio da je iz Dinama preko off shore tvrtki od 2004. izvučeno preko deset milijuna eura i pola milijuna funti. Upravo su za taj dio priče, po sumnjama tužiteljstva, bili zaduženi Mamićev sin Mario Mamić te dvojica uhićenih poduzetnika Krota i Stipančić.

Komentiraj