Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Zdenko Adrović novi je direktor Hrvatske udruge banaka (HUB), odlučeno je u ponedjeljak na redovnoj skupštini HUB-a.

U HUB-u ocjenjuju da je Adrovićevim imenovanjem pozicija Udruge znatno kadrovski ojačana te najavljuju da će mandat novog vodstva biti usredotočen na efikasniji rad u, kako se ocjenjuje u HUB-ovu priopćenju, “iznimno osjetljivom razdoblju kada se bankovni sektor, među ostalim, suočava s velikim regulatornim izazovima, a istovremeno osigurava financijsku stabilnost zemlje i jamči sigurnost računa i štednih uloga hrvatskih građana”.

Ujedno se ističe da su banke članice HUB-a zahvalile Zoranu Bohačeku na šesnaest godina pune predanosti interesima bankovne industrije.

Zdenko Adrović sedamnaest godina bio je predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria. Prije toga, u Privrednoj banci Zagreb bio je izvršni potpredsjednik za riznicu i likvidnost, kao i direktor sektora investicijskog bankarstva te zamjenik predsjednika Uprave. Predsjednik je Nadzornog odbora Atlantic Grupe i član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Diplomirao je Ekonomiju na Fakultetu za vanjsku trgovinu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirao na području korporativnih financija, usavršavajući se tijekom dugogodišnje karijere u financijskoj industriji na sveučilištima u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Nakon imenovanja na čelno mjesto HUB-a između ostalog je naglasio da će se HUB u nadolazećem razdoblju usredotočiti na borbu za pravnu sigurnost poslovanja, jasnu regulaciju i poštivanje kriterija stručnosti.

“HUB će djelovati s krajnjim ciljem podupiranja rješenja koja osiguravaju ekonomski rast, otvaranje novih radnih mjesta, inovacije i izvrsnost, kako bi Hrvatska konačno krenula putem rasta i razvoja. Zajednički je to interes svih građana, HUB-a i njegovih članica, a naravno i sljedeće hrvatske vlade”, prenose se u priopćenju Adrovićeve riječi.

Komentiraj

FOTO:Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.