Ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Bjelovaru Kristina Novalić rekla je u srijedu da su zlostavljana dvoipolgodišnjakinja i njezina mlađa sestra zbrinute te da su poduzete sve mjere kako bi ih se zaštitilo i pružila im se potrebna skrb.

Novalić je rekla da je Centar za socijalnu skrb o zlostavljanju u mjestu u blizini Bjelovara obavijestila policija te da taj centar dosad nije primao obavijesti o nasilju ili zanemarivanju djece u toj obitelji. Također je rekla da su susjedi – ako je netko od njih znao za zlostavljanje – bili dužni to odmah prijaviti policiji ili tom centru.
“U petak, kada smo obaviješteni o slučaju, pokrenut je postupak žurnog izdvajanja obiju djevojčica od roditelja. Mlađa je odmah smještena u ustanovu, a starija u utorak, nakon otpusta iz bolnice, te je u dobrom fizičkom stanju”, rekla je Novalić.
U medijima se navodi da je muškarac iz okolice Bjelovara priveden zbog sumnje da je spolno zlostavljao i teško ozlijedio dvoipolgodišnju djevojčicu, koju je njegova supruga rodila kao maloljetnica u prijašnjoj vezi. Osumnjičenik je pritvoren na mjesec dana, a za zločin se doznalo u četvrtak, kad je dijete dovezeno u bolnicu. Djevojčica je pregledana na Odjelu pedijatrije bjelovarske Opće bolnice, a nakon liječničke pomoći smještena je u dom.
Mjerodavnom sudu poslan je prijedlog radi privremenog povjeravanja djece ustanovi socijalne skrbi u skladu s Obiteljskim zakonom, a najavljeno je i ročište, navodi se u priopćenju.

Komentiraj