Više od tisuću izbjeglica napustilo je u petak poslijepodne glavnu željezničku postaju u Budimpešti, krenuvši pješice prema Austriji, nakon što su u utorak mađarske vlasti prekinule međunarodne željezničke veze, piše AFP.

Oni su kazali kako put prema Austriji, udaljenoj oko 175 km, žele nastaviti pješice, dok Budimpešta i dalje ustraje na nastojanju da ih, protiv njihove volje, vrati u izbjegličke kampove iz kojih su stigli.

Među izbjeglicama je puno djece i invalida. U Mađarsku, jednu od glavnih tranzitnih zemalja središnje Europe samo u četvrtak stiglo je oko 3.300 izbjeglica, izvijestilo je u petak Visoko povjerenstvo UN-a za izbjeglice.

Migranti čiji je pak vlak zaustavljen na kolodvoru u Bicskeu, južno od Budimpešte, zaprijetili su da će žene i djeca u subotu krenuti pješice za Njemačku ako se njihovom vlaku ne dopusti da krene.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.