META TORCIDE NIJE PRECIZIRANA, ALI JASNO JE DA IRONIJA CILJA JAKOVA KITAROVIĆA I NJEGOVU SUPRUGU

Nije život jedna žena – Jakove, izdrži”; “Jakove, otvori oči i reci zbogom zauvijek”; “Jakove, izdrži zbog djece” i “Laže selo, lažu ljudi – Slavonija uz Jakova” – samo su neke od poruka koje su navijači splitskog Hajduka, odnosno Torcida, posljednjih tjedana slali s tribina tijekom nekoliko odigranih utakmica.

Njihova meta nije precizirana niti su rečenice eksplicitne, ali jasno je da ironija cilja Jakova Kitarovića, odnosno njegovu suprugu i predsjednicu države Kolindu Grabar-Kitarović. Njezin, po nekima ne do kraja i na vrijeme definiran, stav o apsolutnom vladaru hrvatskog nogometa Zdravku Mamiću, donatoru predsjedničke kampanje i optuženiku za teška kriminalna djela vrijedna desetke milijuna eura, već ranije u Dalmaciji je izazivao golemo nezadovoljstvo. Ono se dramatično povećalo nakon što je predsjednica nedavno ponovno ustvrdila da “nitko nije kriv dok mu se ne dokaže” te nakon što je Mamić nedavno eksplicitno priznao da je prošle godine organizirao zabavu za predsjednicu.

Ni o tom detalju Kolinda Grabar-Kitarović nikada nije jasno progovorila: tvrdila je tek da je svoj prošli rođendan provela u Bruxellesu, a prešutjela da je, kako su brojni mediji pisali, fešta u Mamićevoj organizaciji održana nekoliko dana ranije.

Komentiraj