Slovenski premijer Miro Cerar odbio je u ponedjeljak ostavku koju mu je zbog izgubljenog povjerenja javnosti ponudio ministar financija Dušan Mramor.

Cerar je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Ljubljani popodne rekao da Mramorovu ostavku ne prihvaća jer bi to škodilo interesima države budući da je Mramor požrtvovanim radom pridonio  stabilizaciji javnih financija i zato što Mramorov rad osobno ocjenjuje vrlo uspješnim.
Mramor je premijeru ponudio ostavku zbog afere oko primanja dodatnih nagrada “za dežurstvo” koje je dobivao kao nekadašnji dekan Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, kad mu je isplaćeno 45.000 eura bruto.
U pismenom priopćenju vladi kojom je dao svoj mandat na raspolaganje naveo je kako to čini jer svoju dužnost više ne može obavljati nakon što je izgubio povjerenje javnosti.

Cerar je na novinarski konferenciji kazao da ostavku odbija, te da je Mramor izrazio žaljenje zbog svoje greške,  javno se za nju ispričao i najavio da će novac koji je dobio za “dežuranje” na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani u cijelosti vratiti.

Cerar je kazao da je Mramor, kojega je nedavno britanska revija “The Banker” proglasila najboljim europskim ministrom financija godine, jedan od najboljih članova njegove vlade i ključan u naporima fiskalne stabilizacije i gospodarskog oporavka.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.