Poljske su vlasti u nedjelju organizirale evakuaciju oko 10.000 ljudi iz najvećega grada na sjeveroistoku zemlje, Bialystoka, pošto je ondje otkrivena zaostala njemačka bomba iz Drugoga svjetskog rata teška 500 kilograma.

Gradske su vlasti izvijestile da su stanovnici šezdesetak ulica Bialystoka i još 45 ulica njegova predgrađa bili prisiljeni napustiti domove na nekoliko sati, dok su pirotehničari razminirali bombu otkrivenu tijekom građevinskih radova.

Zbog sigurnosti građana evakuirane su i ulice kojima će bomba biti prevezena u vojnom kamionu do vojnog područja gdje će biti uništena.

Bombe, podsjetnik na Drugi svjetski rat, često bivaju otkrivene u Poljskoj, osobito u Varšavi. Nijemci su 1944. sravnili sa zemljom 90 posto toga grada.

Komentiraj

FOTO: EPA/MARCIN OBARA POLAND OUT POLAND OUT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.