Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nastavit će vrbovati zastupnike u Gradskoj skupštini kako bi neutralizirao petero skupštinara Brune Esih s kojima trenutačno ima tijesnu većinu, uvjereni su Bandićevi koalicijski partneri iz HDZ-a, ali i oni iz redova nezavisne Sandre Švaljek.

Drugo je pitanje hoće li Bandić u tome i dalje imati uspjeha nakon što je uspio preoteti zastupnika SDP-a Radenka Tomića. Zlatko Hasanbegović, politički tajnik stranke Brune Esih Nezavisni za Hrvatsku, na sve samo odmahuje rukom. “O tome ne mislim ništa, on radi svoje, a mi svoje. Nismo mala djeca”, kratak je bio Hasanbegović, izvještava Večernji list.

– Ne vjerujem da će spavači u prvoj fazi odmah prijeći Bandiću, poput Radenka Tomića, ali kasnije bi se i službeno mogli pridružiti vladajućoj većini – procjenjuje izvor iz zagrebačkog HDZ-a. Osim u SDP-u i među zastupnicima Sandre Švaljek, Milan Bandić nema drugog bazena u kojem bi mogao zagrabiti nove zastupnike. Među ekipom iz ‘Zagreb je naš’ nema što tražiti, a HDZ-ovi skupštinari ionako su mu partneri.

Komentiraj