odeći skijaš svijeta Norvežanin Aksel Lund Svindal pri spektakularnom padu na subotnjem spustu u Kitzbuehelu zadobio je rupturu prednjeg križnog ligamenta desnog koljena i za njega je ova sezona završena, objavio je dužnosnik Norveškog skijaškog saveza Claus Ryste.

Svindal je izgubio kontrolu nad skijama u pretposljednjem zavoju prije ulaska u završnu strminu, gdje su prije njega pali Austrijanci Streitberger i Reichelt. Norvežanin se nekoliko puta okrenuo u zraku, izgubio jednu skiju te s drugom, potpuno uništenom, završio u zaštitnoj mreži. No, vrlo brzo je ustao i odšetao s mjesta nesreće s nekoliko ogrebotina na licu, tako da se činilo da je prošao bez težih ozljeda.

Ipak, naknadnim pregledom dijagnosticirana mu je ruptura prednjeg križnog ligamenta u desnom koljenu i Norvežanin je već u subotu podvrgnut operativnom zahvatu. San o osvajanju Velikog kristalnog globusa u ovoj sezoni ostat će neostvaren, a Norvežanin će barem još godinu dana čekati na priliku za svoju prvu spustašku pobjedu u Kitzbuehelu, na najpretižnijoj utrci u Svjetskom kupu, na kojoj je u subotu slavio Talijan Peter Fill.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.