Istarska policija potvrdila je u utorak kako je očevidom u pulskom zatvoru utvrđeno da je 25-godišnji zatvorenik jučer poginuo u požaru koji je sam izazvao upaljačem.

 Policija je priopćila da je 25-godišnji hrvatski državljanin bio je smješten u posebno osiguranoj prostoriji (samici) u kojoj je oko 15,35 sati upaljačem izazvao požar. Vatra je ubrzo zahvatila cijelu prostoriju i njega, uslijed čega je smrtno stradao.

U suradnji s pulskim Županijskim državnim odvjetništvom i povjerenstvom Ministarstva pravosuđa policija nastavlja utvrđivati sve okolnosti tog smrtnog slučaja, budući nije jasno kako je zatvorenik uspio u samicu unijeti upaljač te kako nitko nije uočio požar prije nego je poginuo.

Pomoćnik ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Ivica Šimac u ponedjeljak navečer potvrdio je novinarima kako su do utvrđivanja svih okolnosti ove nesreće s dužnosti udaljeni upravitelj zatvora, voditelj službe osiguranja i djelatnici koji su postupali u ovom slučaju.

 

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.