Rješenjem karlovačkoga Županijskoga državnog odvjetništva pokrenuta je istraga protiv Karlovčanina Damira Matana (1962.) koji se nakon ubojstva supruge pokušao ubiti, a nakon liječenja u KB Dubrava prevezen je u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici gdje mu je danas prvi dan od 30 dana istražnog zatvora.

Istraga protiv Damira Matana pokrenuta je zbog osnovane sumnje da je počinio teško ubojstvo te zbog nasilja u obitelji i nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

  • Sudac istrage Ivan Perković odredio je Damiru Matanu na prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva istražni zatvor te je na liječenju u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu.

 

Na pitanje je li izvan životne opasnosti budući da je s odjela maksilofacijalne kirurgije KB Dubrava prevezen u zatvorsku bolnicu Perković je odgovorio za Hinu da je osumnjičenik ondje u istražnom zatvoru, a takva je odluka donesena pošto je utvrđeno da je njegovo liječenje moguće u Svetošimunskoj bolnici, tako da će se ono ondje nastaviti. Određeno mu je 30 dana istražnog zatvora, nakon čega će se razmatrati je li ga potrebno produljiti.

U priopćenju DORH-a navodi se kako se osnovano sumnja da je okrivljenik 13. srpnja u obiteljskoj kući u Karlovcu suprugu Snježanu, koju je tijekom bračne zajednice i prije verbalno i fizički zlostavljao, srušio i udarao rukama i nogama, nakon čega joj je iz prepravljene vojničke puške pucao u glavu i ubio je. Osnovano se sumnja da je punicu Dubravku Mikšić, koju je i prije nekoliko puta verbalno napadao, vrijeđao i psovao, udario dva puta šakom u glavu i gurnuo niza stube, pri čemu je ozlijeđena.

Osumnjičenik je ilegalno posjedovao pušku iz koje je pucao u suprugu, ručno izrađeni pištolj te jedno tromblonsko streljivo, a osnovano se sumnja da je počinio i kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Damir Matan je registrirani obiteljski nasilnik kojeg je u nedjelju 12. srpnja policija prisilno odvela na tzv. zadržavanje zbog obiteljskog nasilja. Sutradan, nekoliko sati nakon što je pušten, počinio je nasilje nad punicom, ubio suprugu i pokušao se ubiti.

Od bliske rodbine i prijatelja Hina doznaje da je Matan pri svijesti i da ne može govoriti te da komunicira pišući.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.