Danske državne željeznice DSB objavile su u srijedu poslije podne da je obustavljeno prometovanje vlakova između Danske i Njemačke zbog gužve prilikom kontrole putovnica na granici.

Danska je policija nešto ranije zatvorila i autocestu koja povezuje dvije države nakon što je oko 300 izbjeglica, među kojima ima i djece, ušlo u zemlju.

 

  • Mnoge izbjeglice kreću se preko Danske iz Njemačke prema Švedskoj, koja ima je jedna od najotvorenijih europskih zemalja za azilante.

 

Oko 2000 ljudi u luci Rodby odbilo je napustiti vlakove i uputiti se u danske prihvatne centre, inzistirajući da nastave putovanje u Švedsku gdje ih čeka rodbina i prijatelji. Njemačka i Švedska su najpoželjnija odredišta tražitelja azila, dok je Danska posljednjih godina uvela stroža pravila i ograničenja za migrante.

Komentiraj

FOTO:EPA/JENS NORGAARD LARSEN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.