Međunarodni želježnički promet sa Slovenijom preko postaje Dobova i dalje je u prekidu i mogao bi biti obnovljen tek danas poslije 18 sati, doznaje se od Slovenskih željeznica, gdje tvrde da je slovenska vlada zbog mogućih novih dolazaka migranata vlakom u Sloveniju nakon sinoćnjeg incidenta produžila odluku o privremenoj obustavi prometa na toj liniji do 18 sati.

Glasnogovornica policijske uprave Novo Mesto Alenka Drenik kazala je ujutro da je putnički promet preko Dobove i dalje prekinut, nakon što je tijekom noći 150 migranata skinutih sa sinoćnjeg vlaka za Zuuerich smješteno u privremeni centar za strance u Postojni.

Tamo je u centru koji može prihvatiti 400 osoba, trenutno njih oko 200 koji su u postupku readmisije u zemlje iz kojih su došli jer nisu zatražili azil.

Stotinjak izbjeglica i migranata koji su tijekom noći prešli zelenu granicu kod Brežica smješteni su u zgradu policije u tom pograničnom gradiću i također čekaju na postupak vraćanja u Hrvatsku.

Komentiraj

FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.