Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na zatvorenoj sjednici raspravlja o izvješću o radu Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) u 2015., a kako se neslužbeno doznaje, izvješće podnosi ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić.

Novinari su nazočili prvom dijelu sjednice, tijekom kojega je utvrđen tekst javnog poziva za imenovanje članova i zamjenika članova Vijeća za građanski nadzor nad dijelom policijskih ovlasti, nakon čega se prešlo na SOA-ino izvješće.

Budući da je riječ o klasificiranom dokumentu, predsjednik Odbora Ranko Ostojić novinare je zamolio da napuste dvoranu, a izjavu pričekaju u prizemlju.

Novinarima nije dopušteno ni da ostanu na hodniku ispred dvorane na drugom katu kako bi vidjeli hoće li u Sabor doći Lozančić.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.