Nakon što je u četvrtak zatražio stanku u Saboru u ime Kluba zastupnika Živog zida i SNAGA-e zbog blokade nastave na Hrvatskim studijima, zastupnik Ivan Pernar upitao je kome ih je u interesu ukidati te je pozvao vladajuće da “prestanu voditi rat protiv mladih”.

“U ovom trenutku na Hrvatskim studijima se školuje 1800 studenta, a nastava se tamo ne odvija, blokada je u tijeku. Kome je u interesu trenutna situacija? Kakvu korist ima vlast od toga da zapravo ukida Hrvatske studije kao samostalni subjekt?” upitao je Pernar.

Optuživši HDZ i Most za situaciju koja je dovela do blokade Hrvatskih studija, pozvao ih je da “prestanu voditi rat protiv mladih ljudi, studenata i protiv slobode mišljenja”. Po njegovim riječima, postoji bojazan da se do to dogodilo zato što je dio Uprave Hrvatskih studija izrazio skepsu prema ministru znanosti i obrazovanja.

“Otišao sam danas do Hrvatskih studija, obišao studente i razgovarao s njima. Oni su mi rekli da im je želja da ih i drugi zastupnici također obiđu i razgovaraju te čuju probleme koje imaju i da se situacija sa Hrvatskim studijima riješi”, dodao je.

Predsjedatelj Željko Reiner ocijenio je Pernarov govor predizbornim jer je govorio o vlasti, Vladi i političkim strankama. “Znate da to nema veze s Vladom, ni vlašću, niti s HDZ-om, SDP-om ili Mostom, već isključivo sa Sveučilištem”, poručio je Pernaru.

Studenti Hrvatskih studija već treći dan blokiraju nastavu i traže da im se vrati studij filozofije te ostavku Uprave Hrvatskih studija.

 

Komentiraj