Zbog izuzetno gustog prometa prema moru vozi se usporeno i u koloni, uz zastoje i čekanja na paklenoj vrućini koja “pali” cijelu Hrvatsku.

14:00 Na prometnicama Istarske županije od jutra je promet jakog intenziteta, a na ulazu u Istru preko graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolone vozila duge su čak 22 kilometra odnosno sve do Kopra te se na ulaz čeka do dva sata, potvrdila je danas poslijepodne za Hinu glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović i dodala kako je kolona vozila na izlazu iz Istre duga osam kilometara i čeka se pedesetak minuta.

13:43 Osim velikog broja vozila, problem stvaraju i prometne nezgode.

Zbog izuzetnog gustog prometa vozi se u kolonama, uz zastoje i čekanja na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2, između čvorova Gospić i Sveti Rok u smjeru mora i na dionici između Maslenice i Svetog Roka u oba smjera.

Kolone su između čvorova Gospić i Gornja Ploča u smjeru Zagreba oko 14 km te pred tunelom Sveti Rok u smjeru Splita oko 11 km. Vozače molimo za strpljenje i održavanje sigurnosnog razmaka između vozila.

Kolone su na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko: iz smjera čvora Jankomir oko 4 km, i iz smjera Buzina oko 3 km.
Na izlazu s autoceste A1, na naplati Lučko, u smjeru Zagreba kolona je oko 16 km. Vozače podsjećamo da mogu koristiti i naplatnu postaju Demerje gdje je cestarinu moguće platiti kreditnim i debitnim karticama i ENC uređajem ili da za izlazak koriste čvorove Karlovac ili Jastrebarsko.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 5 km.

Vrlo je gust promet uz povremene zastoje na Krčkom mostu i na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionicama Rijeka-Crikvenica, Trogir-Makarska, Ploče-Dubrovnik te na prilazima Zadru i Dubrovniku. Promet je pojačan i na autocestama: A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke i A7 Hreljin-Šmrika u smjeru Crikvenice i otoka Krka, na riječkoj obilaznici, staroj karlovačkoj cesti i Ličkoj magistrali (DC1).

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan zbog prometne nezgode i rasutog šljunka vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine na 51. km, između čvorova Breznički Hum i Novi Marof u smjeru Zagreb.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog teretnih vozila u kvaru na 10. km u smjeru Rijeke te na 65. km u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom.

Zbog šljunka na kolniku otežano se vozi županijskom cestom Jarek-Ivanec Bistranski. Policija regulira promet.

Vozi se po mokrim i skliskim kolnicima u Gorskom kotaru i na širem riječkom području.

Zbog brdske auto-utrke od 7:30 do 19 sati zatvorena je ŽC Smrečje-Tršće. Obilazak je: Parg-Čabar-Zamost-Lug.

12:00 Lakša prometna nesreća koja se malo prije 11 sati dogodila na A1 pred tunelom Sveti Rok u smjeru Splita stvorila je višekilometarski zastoj, a u tijeku je uklanjanja vozila s kolnika, doznaje se u ličko-senjskoj policiji.

Promet trenutno teče usporenije, ali bez zastoja između tunela Krpani i Sveti Rok. Po informacijama Hrvatskog autokluba (HAK), vozi se u u koloni od oko 15 km. Zbog prometne nezgode na autocesti A1, na 185. km u smjeru Zagreba vozi se uz zastoje, u koloni, jednim trakom.

Na A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2, u smjeru mora te između Maslenice i Svetog Roka u oba smjera, zbog izuzetno gustog prometa vozi se usporeno, povremeno u koloni, uz zastoje i čekanja.

Kolone su na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko: iz smjera čvora Jankomir oko 2 km, iz smjera Buzina oko 6 km. Na izlazu s autoceste A1, na naplati Lučko, u smjeru Zagreba kolona je oko 13 km.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 5 km. Vrlo je gust promet uz povremene zastoje na Krčkom mostu i na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionicama Rijeka-Crikvenica, Trogir-Makarska, te na prilazima Zadru i Dubrovniku. Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.