Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je pustio u promet obnovljenu Zaharovu ulicu i pritom najavio da će do zime na kružnom toku na Radničkoj cesti, biti otvorena i fontana.

 Bandić je istaknuo da će sada nakon obnovljene Zaharove ulice inzistirati na otvorenju fontane u Radničkoj cesti, na kružnom toku, gdje se te dvije ulice spajaju. Fontana se projektira i do zime ćemo je otvoriti, najavio je Bandić.

Sanacija Zaharove ulice, u vrijednosti milijun i 200 tisuća kuna, obuhvatila je rekonstrukciju prometnice s oborinskom odvodnjom u dužini 320 metara te izgradnju obostranog nogostupa s pješačko–biciklističkim stazama.

Bandić se ispričao stanarima što im ulica nije bila otvorena u planiranom roku. Rekao je da je razlog tome nesporazum koji je nastao pri projektiranju, te da on stoji iza te greške, jer je nije vidio i odgovoran je. “Reagirali smo odmah i napravili što treba, projektant je grešku uklonio i snosit će financijske posljedice”, pojasnio je Bandić. Naime, projektant je prvo napravio cestu sa nogostupima koji su bili viši od ulaza u zgradu, što bi za vrijeme kiša uzrokovalo poplavljivanje zgrade.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.