Najmanje 60 osoba zatražilo je prošlog  vikenda zdravstvenu pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima zbog probavnih smetnji, a sumja se da su zaraženi salmonelom, potvrdila je u utorak ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić.

“Još uvijek ne možemo s sigurnošću reći o čemu je riječ. Naime, uzročnik nije izoliran tako da se za sada samo pretpostavlja da se radi o salmoneli na koju  upućuje i klinička slika pacijenata”, rekla  je Kata Krešić i dodala  kako je na zaraznom odjelu bolnice zadržano šest osoba.

Većina zaraženih puštena je nakon pružene pomoći kućama, a svi su, kako se neslužbeno doznaje, bili gosti istih svatova koji su prošlog vikenda održani u jednoj od svadbenih dvorana u Vinkovcima koje organiziraju takve proslave i nude vlastitu hranu i piće.

Komentiraj

FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.