Trinaestogodišnja palestinska djevojčica ubijena je na Zapadnoj obali, kada je u subotu pokušala nožem pokušala napasti izraelskog čuvara, prenosi Independent. Policija je objavila kako je tinejdžerica, imenovana kao Ruqayya Abu Eid, ‘imala namjeru umrijeti’ kada se zaputila u naselje Anatot. Na ulazu u naselje, izraelski ju je čuvar zaustavio i tražio dokumente, nakon čega je krenula prema njemu s nožem.

“Prve informacije govore kako je nakon svađe s obitelji napustila kuću s nožem i imala namjeru umrijeti”, kaže se u priopćenju policije. Na mjesto događaja stigao je i njen otac, a policija ga je privela i odvela na ispitivanje. S druge strane, majka djevojčice poriče informacije policije, navodeći da nije bilo nikakve obiteljske svađe. “Ona je mala djevojčica, kako bi mogla nekoga izbosti?”, upitala se majka.

Ovo je posljednji u nizu incidentata s palestinskim napadima, koji su se intenzivirali prošlog listopada. Od onda, u napadima je ubijeno 27 Izraelaca, a izraelske su sigurnosne snage ubile najmanje 155 Palestinaca, od kojih je 95 navodno planiralo napade.

Komentiraj

FOTO:Xinhua/Luay Sababa/Getty Images
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.