Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u ponedjeljak britanskg premijera Davida Camerona da zajednički krenu u borbu protiv terorizma te da se ojačaju veze Moskve i Londona.

 “Posljednji tragični događaji, posebno u Francuskoj, svjedoče da smo svi obvezni ujediniti se protiv zla, protiv terorizma”, rekao je Putin na marginama summita G20 u Antaliji u Turskoj.

On je kazao da odnosi Rusije i Velike Britanije “ne prolaze kroz najbolje razdoblje u ovom trenutku”, ali da su dvije zemlje u prošlosti uspijevale surađivati na  raznim poljima.

Osnovni razlog spora Moskve i Londona su prijedlozi za rješavanje sirijske krize. Rusija podržava sirijske vlasti na čelu s Bašarom al Asadom, a Velika Britanija se zalaže za njegovo svrgavanje s vlasti.

Britanski je dužnosnik kazao da su Putin i Cameron tijekom jednosatnog sastanka imali “konstruktivne razgovore”.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članak“Vatreni” otputovali u Rusiju
Sljedeći članakCerar: Ograda je neophodna, ali je privremena
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.