Zbog reaktiviranja klizišta u sjeverozapadnom dijelu Zagrebu, iz kuće u Ulici Kestenovac 9 iseljen je stariji stanar slabijeg zdravstvenog stanja te je privremeno smješten u Kliničku bolnicu “Sveti Duh”.

Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim istuacijama izvijestili su da je stariji sugrađanin zbrinut iz sigurnosnih razloga budući da je kuća u Kestenovcu procijenjena kao neprimjerena za stanovanje jer joj je narušena statika.

Prije 10-ak dana, kad su se zbog klizišta koje su aktivirale obilne kiše, stariji sugrađanin već je bio iseljen iz kuće i smješten kod rodbine, no, u međuvremenu se svojevoljno vratio kući.

Osim Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, u toj akciji pomogli su iz nadležnih gradskih ureda: za prostorno uređenje, za zdravstvo i ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te iz Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i KB “Sveti Duh”.

Komentiraj

FOTO:Zarko Basic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.