Stranka ZA GRAD usprotivila se u četvrtak prijedlogu zagrebačkog proračuna za iduću godinu jer se njime predviđa povećanje izdvajanja za GNK Dinamo za čak 35 milijuna kuna, te za Ured gradonačelnika za četiri milijuna kuna, dok se istodobno smanjuju sredstva za gospodarstvo, poduzetništvo, zdravstvo, socijalnu zaštitu, energetiku i zaštitu okoliša.

ZA GRAD apelira na zastupnike Gradske skupštine da na sjednici zakazanoj za utorak, 1. prosinca, ne glasuju za prijedlog proračuna kojim se planira povećanje sredstava za potrebe Ureda gradonačelnika, za povećanje plaća u većini gradskih ureda i stručnih službi, te za Dinamo.

Istovremeno gradske vlasti planiraju smanjiti sredstva za gospodarstvo, rad i poduzetništvo za gotovo 15,5 milijuna kuna, za zdravstvo 30,5 milijuna kuna, socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom 7 milijuna kuna, te za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj više od 19 milijuna kuna.

Stranka ZA GRAD ističe kako je novi proračun na razini ovogodišnjeg, što znači očuvanje statusa quo i prelijevanje postojećih gradskih financija “iz šupljeg u prazno”, a to pokazuje nedostatak investicijske i razvojne vizije Zagreba.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.