Snijeg koji pada u Zagrebu zasad nije uzrokovao poteškoće u odvijanju gradskog tramvajskog prometa, ali su zbog čišćenja kolnika privremeno obustavljene neke gradske autobusne linije, a neke ZET-ove autobusne linije prometuju skraćeno, izvijestili su u subotu navečer iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET ).

Obustavljene su autobusne linije od Britanskog trga prema Pantovčaku, Zelengaju i Kaptolu te od Vrapčanske aleje do Jačkovine, od Črnomerca do Graberja i od Reljkovićeve do Jelenovca.

Skraćeno prometuju gradski autobusi na linijama od Savskog mosta do Horvata, od Črnomerca do Gornje Kustošije, od Mandaličine do starog okretišta Vrhovec, te od Črnomerca do Gornje Padine, do Starog okretišta, do Ulice Fraterščica te do Zelene magistrale, rekao je Hini glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Tramvajski promet redovit je na svim linijama.

S obzirom da se na gradskim cestama do kraja vikenda i nadalje očekuju snijeg, sve su službe u pripravnosti, poručio je Jurić.

Za nesmetan tijek prometa brine i zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Četiri tramvajske ralice održavaju prohodnost na više od 116 kilometara pruge.
Trase autobusnih linija u programu su prioritetnog čišćenja od snijega te se u koordinaciji sa gradskom Zimskom službom održava što povoljnije stanje kolnika kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza, dodao je.

“Iako je sve učinjeno kako bi se izbjegli ozbiljniji poremećaji u prometu, u slučaju poteškoća na koje ne možemo preventivno utjecati, bit će otvorena telefonska linija Pozivnog centra 072 500 400, neovisno o uobičajenom radnom vremenu Kontakt centra ZET-a. Bude li to potrebno, operateri će biti dostupni i 24 sata u danu, a sve informacije Zagrepčani mogu pratiti i na internetskoj stranici ZET-a”, rekao je glasnogovornik ZET-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.