Dvojica mladića osumnjičena su da su u Zagrebu u manje od tri mjeseca izveli više provala te da su u jednom slučaju provale zajedno s kasom s novcem ukrali i ključeve automobila s kojim su pobjegli.

Zagrebačka policija izvijestila je da tereti 21-godišnjaka i 19-godišnjaka da su zajedno počinili pet provala, krađu, pokušaj krađe i oštećenje tuđe stvari pri čemu su napravili štetu veću od 320 tisuća kuna.

Nakon što su u noći na četvrtak provalili u pekaru u Ilici, uputili su se ukradenim hyundaiem prema Zaprešiću, gdje su na poljskom putu razbili kasu i izvadili novac. No, policajci su ih nakon ponoći uočili u ukradenom vozilu u ulici Miška Šestanje u Zaprešiću, nakon čega su ih priveli na obradu.

Kriminalistički istražitelji također sumnjaju da su oni na zagrebačkom području provalili u pekarnicu, vikendicu, auto salon i teniski klub, odakle su otuđili novac, alkoholna pića i odjevne predmete, te da su pokušali provaliti u obrazovnu ustanovu u Zagorskoj ulici. Iz teniskog kluba pokušali su navodno ukrasti dva automobila, ali su ih pritom oštetili pa su odustali od tog plana.

Stariji provalnik je osumnjičen i da je krajem ožujka provalio u trgovinu iz koje je ukrao hranu. Mlađeg se pak tereti da je s trećim, 20-godišnjim osumnjičenikom krajem rujna na Trgu kralja Tomislava 21-godišnjaku ukrao mobitel.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.