Zagreb, 14.11.2015.- U znak solidarnosti sa žrtvama teroristièkog napada i sa stanovnicima Pariza na zapadnom proèelju zagrebaèkog Muzeja suvremene umjetnosti istaknut je natpis "Zagreb for Paris" i boje francuske zastave. foto HINA/ MSU/ ua

Natpis “Zagreb for Paris”, u bojama francuske zastave, postavljen je u subotu na zapadnom pročelju zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, u znak solidarnosti sa žrtvama terorističkog napada i stanovnicima Pariza.

“Zgroženi smo ubojstvima nedužnih ljudi i tugujemo zajedno s Francuskom i ostatkom svijeta koji ne pristaje na terorizam ni kao oblik zastrašivanja ni rješavanja problema”, poručuju iz MSU koji su na zgradu Muzeja postavili natpis s porukom u bojama francuske zastave na inicijativu Grada Zagreba.
Podsjećaju i na riječi jednog od najvećih umova svih vremena, Alberta Einsteina, koji je rekao da se mir ne može postići silom već samo međusobnim razumijevanjem.
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je kako je u ime Zagrepčana i svoje osobno izrazio sućut gradonačelnici Pariza Anne Hidalgo te dao potporu u borbi protiv takvih činova agresije
“Grad Zagreb, u znak solidarnosti s Gradom svjetlosti obasjat će svoje fontane bojama francuske zastave, a Muzej suvremene umjetnosti ‘obojit’ će svoje pročelje u boje francuske zastave, uz natpis ‘Zagreb for Paris’. Na taj simboličan način, izražavamo suosjećanje se s obiteljima žrtava i svim Parižanima. Trenuci poput ovih podsjećaju nas na važnost zajedništva, međusobnog razumijevanja i potpore u borbi protiv terorizma”, poručio je Bandić, koji je večeras i osobno došao u MSU iz kojeg poručuju: Liberté, égalité, fraternité pour toujours!

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.