U nedjelju oko 19 sati tijekom kupanja izvan urbanog područja, u okolici Jadranova na Kvarneru, došlo je do nesreće u kojoj je ozlijeđena mlada Zagrepčanka.

Kako je objavio HGSS na svojim službenim stranicama, do nesreće je došlo kada je mlada žena pala niz stijenu visoku nekoliko metara. Pritom je ozlijedila nogu i ostala bespomoćna na morskoj obali.

“Obzirom da tim hitne medicinske pomoći nije bio u mogućnosti pristupiti unesrećenoj zatražena je suradnja ostalih interventnih službi. Lučka kapetanija, zbog plićine i gaza njihova plovila nije bila u mogućnosti pristupiti mjestu nesreće te je stoga aktiviran HGSS. HGSS je preuzeo inicijativu u vođenju akcije”, izvijestili su iz HGSS-a, koji je na mjesto događaja poslao svoja dva tima.

Do unesrećene su se probijali hodajući po škrapama i penjući se po stijenama, a nakon što du došli do stradale Zagrepčanke i pružili joj prvu pomoć, utvrđeno je da je kopneni put prezahtjevan za transport ozlijeđene.

“Slijedom toga ukazala se potreba da HGSS u akciju pozove mještane, lokalne ribare koji su sa svojim brodicama u mogućnosti pristupiti mjestu nesreće. Dvoje mještana odmah se odazvalo pozivu te su na svoja plovila ukrcali i hitni medicinski tim te još nekoliko spašavatelja. U dva plovila svi su prevezeni do unesrećene djevojke. Nakon što je ona u potpunosti zbrinuta i pripremljena za transport svi su prevezeni natrag do Jadranova”, izvijestili su iz HGSS-a.

Komentiraj

FOTO:HGSS
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.