Nezavisni saborski zastupnik Ivan Grubišić u utorak bi mogao ostati bez više od 13.000 kuna iz državnog proračuna, jer je dva tjedna zakasnio s objavom izvješća o prikupljenim donacijama na svojoj internetskoj stranici.

U utorak će se, naime, sastati saborski Odbor za Ustav, koji je od Državnoga izbornog povjerenstva (DIP) dobilo obavijest da Grubišić nije ispunio obvezu iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, po kojemu je do 15. srpnja morao objaviti izvješće o donacijama koje je za potporu svojeg političkog djelovanja primio u prvih šest mjeseci ove godine.

Da u tom razdoblju nije prikupio nikakve donacije Grubišić je objavio tek 29. srpnja, pa DIP predlaže da mu se iznos za redovito godišnje financiranje iz državnog proračuna umanji za 13.566,49 kuna.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.