Saborski Odbor za izbor i imenovanja predložio je u petak Hrvatskom saboru zastupnika Andriju Mikulića (HDZ)  za predsjednika Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, umjesto Jasena Mesića (HDZ) koji odlazi za veleposlanika u Rim.

Mikulić je već vodio Odbor za medije, u prošlom saborskom sazivu.

Sabor bi danas Mesiću trebao odobriti početak mirovanja zastupničkog mandata, te dati ‘zeleno svjetlo’ da ga u HDZ-ovim saborskim klupama zamjeni  Tomislav Sokol, aktualni pomoćnik ministrice znanosti.

Odbor je Saboru predložio da zastupnika Damira Felaka (HDZ) razriješi članstva u Nadzornom odboru Fine, a imenuje zastupnicu Dragicu Roščić (HDZ).

HDZ-ova Josipa Borića odredio je predstavnikom Sabora u Upravnom odboru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, umjesto Mostova Miroslava Šimića.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Mario ĆUŽIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.