Hrvatska se Vlada u četvrtak oglasila priopćenjem zbog skandiranja ‘Za dom spremni’ dijela navijača u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici između Hrvatske i Izraela u Osijeku. Vlada je osudila govor mržnje i vrijeđanje, kao i isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima na sportskim borilištima.

“U suvremenom svijetu kada pojedinci koriste različitosti za novu platformu razdora koja svoj vrhunac doseže u posljednjim tragičnim događajima u Bruxellesu, tolerancija i zajedništvo snažnije nego ikad dobivaju svoj puni smisao.

U tom kontekstu osuđujemo svaki pokušaj degradacije dosegnutih demokratskih vrijednosti, govor mržnje i vrijeđanje. Vlada Republike Hrvatske osuđuje isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima na sportskim borilištima kao neprihvatljivu i nepoželjnu pojavu.

U fragmentiranoj slici današnjice pozivamo na sve civilizacijske vrijednosti i standarde i osuđujemo svaki čin i sve oblike izražavanja koji promiču ili potiču govor mržnje i nesnošljivost.

Stoga još jednom pozivamo sve građane da poštuju dosegnute demokratske vrijednosti i da svojim primjerom ne narušavaju ugled nas samih i naše domovine”, stoji u priopćenju Vlade.

Komentiraj