Poznati svjetski tenisač Marcos Baghdatis, ali i brojni drugi poznati hrvatski sportaši sudjelovat će 19. i 20. prosinca u Zagrebu na humanitarnom teniskom turniru parova “Doubles 4 Others”, čiji će se prihod donirati za djecu Leptire iz udruge Debra. Radi se o udruzi koja brine o djeci oboljeloj od bulozne epidermolize, skupine bolesti koje karakterizira jaka osjetljivost kože, a u nekih bolesnika i sluznica, sa stvaranjem mjehura i rana. Turnir organizira Country Club Filac u Dugavama.

Turnir će osim humanitarnog imati i natjecateljski karakter, a sve to sa ciljem da postane tradicionalni. Inicijatori organizacije ovog turnira su Dubravko Šimenc, Darko Mamić i Marko Filković, koji se nadaju da će natjecanje s vremenom postati tradicionalni predbožićni spektakl, ali da će ovaj turnir dodatno pridonijeti popularizaciji tenisa u Zagrebu.

12346324_10153813863368514_5125147882173190215_ncrop

Osim Marcosa Baghdatisa, za sada su sudjelovanje na turniru potvrdili Bruno Orešar, Saša Hiršzon, Lovro Zovko, Jelena Kostanić, Mario Tudor, Ivan Vajda, Vjeran Friščić, Dubravko Šimenc, Patrik Ćavar, Zoran Primorac, Gordan Ģiriček, Igor Bišćan, Silvije Marić, Boško Balaban, Mario Stanić, Boris Živković, Igor Musa, Leo Bisaku, Valent Sinković, Igor Šarić, Tomislav Prpić, Alen Islamović i drugi.

Ovisno o broju prijava odredit će se propozicije natjecanja koje će u prvoj fazi biti u grupama, tako da će svaki par odigrati minimalno tri meča bez obzira na rezultat. Najuspješniji će dobiti i prigodne sponzorske nagrade.

Organizatori naglašavaju da turnir nije isključivo muški, tako da pozivaju i sve dame koje vole igrati tenis da se pridruže ovom humanitarnom turniru. Organizatori turnira pozivaju zainteresirane sponzore da i izravno kontaktiraju djecu iz udruge Debra, kojima će se proslijediti i sva druga prikupljena sredstva od kotizacija.

Komentiraj