Nekadašnji veznjak Barcelona Xavi izjavio je kako Pep Guardiola može promijeniti mentalitet engleskog nogometa tijekom svog boravka u Manchester Cityju. 36-godišnji Xavi trentno igra za Al Sadd SC, a s Guardiolom je u Barceloni osvojio 14 trofeja tijekom 4 godine.

“Ako postoji jedna osoba koja može promijeniti mentalitet engleskih nogometaša i engleskog nogometa – to je Pep Guardiola. On je jedan od najboljih trenera. Mogao bi pokrenuti veliku revoluciju”, rekao je Xavi za BBC World Football.

Guardiola je karijeru u Cityju započeo s deset pobjeda, a uoči reprezentativne stanke doživio je prvi poraz protiv Tottenhama. Xavi, koji je Barcelonu napustio prošle godine nakon osvajanja četvrte Lige prvaka, kaže da je City već pokazao da Guardiola radi veliku razliku.

“Gledate li utakmice Cityja, vidite njegov stil. Bio je veliki faktor u mojoj karijeri, i kao igrač i kao trener”, dodao je. “Ispisali smo povijest s njim u Barceloni. Pokrenuo je revoluciju, ne samo u Barceloni, nego diljem svijeta. Kada ga vidite na klupi, vidite njegovu strast za nogometom. Znam što sve može napraviti”, zaključio je Xavi.

Komentiraj