Hrvatska tenisačica 20-godišnja Jana Fett nije se plasirala u finale WTA turnira u Tokiju iako je imala meč-loptu u drugom setu. U subotnjem polufinalu izgubila je od Japanke Miyu Kato (171. na WTA ljestvici) sa 6-4, 6-7 (1), 4-6 u meču koji je trajao skoro tri sata.

Iako je dva puta gubila svoj servis, Jana Fett uspjela je dobiti prvi set nakon što je kod 4-4 napravila “break”, a potom bez problema na svoj početni udarac došla do 6-4.

U drugom setu Fett je odlično krenula i sa dva “breaka” došla je do vodstva 4-1. Tada se činilo da će brzo okončati meč u svoju korist, ali Japanka je napravila preokret, nanizavši četiri gema. Ipak, Fett osvaja svoj servis za poravnanje na 5-5, a potom radi “break”. No, kod vodstva 6-5 hrvatska igračica nije iskoristila meč-loptu i to joj se osvetilo u “tie-breaku” kojeg je uvjerljivo dobila Japanka.

U odlučujućem setu ponovno je Fett došla do prednosti “breaka” i vodstva 3-0, ali je na kraju sve prokockala.

Fett je nastup na turniru u Tokiju osigurala kroz kvalifikacije, a plasmanom u polufinale izjednačila je svoj najbolji rezultat karijere iz siječnja ove godine kada je igrala polufinale turnira u Hobartu.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.