Omiljeni dječji lik Winnie zvani Pooh ove godine slavi 90. rođendan i tim se povodom vraća među obožavatelje u novoj pustolovini u kojoj susreće još jednu slavnu osobu koja slavi važan rođendan – britansku kraljicu Elizabetu II.

“Winnie zvani Pooh i kraljevski rođendan”, novi je nastavak popularne dječje priče Alana Alexandera Milnea, rođene prije 90 godina.

Medvjedić Winnie zajedno s prijateljima Christopherom Robinom, Praščićem i Sivkom putuju u London, obilaze njegove znamenitosti i završe u Buckinghamskoj palači gdje sretnu kraljicu.

Kratka ilustrirana i audio priča objavljena je u povodu obaju rođendana. Elizabeta je proslavila devedesetu prošli mjesec, a Milneova prva knjiga o medvjediću Winnieju objavljena je u listopadu 1926.

Priču je napisala Jane Riordan, a ilustrirao je Mark Burgess istim stilom kako je to činio E.H. Shepard za Milneove priče.

“Te su priče tako dovitljive da ih roditelji obožavaju čitati djeci, a djeca ih tako zavole da ih prenose na idući naraštaj”, rekao je narator u audio izdanju, slavni engleski glumac oskarovac Jim Broadbent.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.