Microsoftova igraća konzola Xbox One uskoro će migrirati prema operativnom sustavu Windows 10 uz nadogradnju koja bi trebalo da stići u studenom ove godine.

Osim poboljšanja u performansama, nadogradnja za tu konzolu trebalo bi biti prilika za Microsoft da malo više ujedini svoje sčelje kako bi ponudio jedinstveni doživljaj na svojim smartphone uređajima, tabletima, osobnim računalima i igraćim konzolama.

Dolazak Windowsa 10 u Xbox je velika novost.

Iako je sučelje konzole Microsofta već dijelom bilo zasnovano na tom operativnom sustavu, prvi put će njegov izgled biti identičan onom na osobnim računalima.

Sve to bi trebalo biti praćeno s nekoliko manjih noviteta, kao što je prije svega nova opcija “zajednica” koji će omogućiti praćenje aktivnosti prijatelja, integracija virtualnog pomoćnika Cortana, ili potpuno redizajniranje Storea.

To približavanje između raznih platformi trebalo bi olakšati razvoj višeplatformskih igrica, kao što se moglo vidjeti tokom sajma digitalne zabave i video igrica E3, što znači da će većina igrica za konzolu Xbox One biti prisutna i na operativnim sustavu Windows 10.

Komentiraj