Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u prvo polufinale Wimbledona u karijeri. U četvrtfinalu je slavio protiv Gillesa Mullera sa 3:6, 7:6 (6), 7:5, 5:7 i 6:1 nakon tri sata i 29 minuta igre.

Nakon loše igre Čilić je izgubio prvi set, u kojem je dva puta izgubio svoj servis. Ipak, Marin se tada probudio i dobio sljedeća dva seta – drugi u tie-breaku, a treći sa 7:5, kada je Mulleru u ključnom 12. gemu uzeo servis.

Iako je četvrti set Marin odigrao odlično, te imao i nekoliko break prilika, Luksemburžanin je ipak sačuvao svoje servise te šokirao Marina oduzevši mu servis u 12. gemu te odveo četvrtinale u peti set.

Taj odlučujući set krenuo je odlično za Čilića, koji je odmah na startu dva puta uzeo servis Mulleru te poveo sa 5:0. Na kraju je peti set osvojio sa 6:1.

Čilić je imao 33 as servisa, naspram 17 Mullerovih. Servis Luksemburžaninu uzimao je tri puta, a svoj je gubio također tri puta. Čilić je imao 74 winnera, ali i 34 neprisiljene pogreške. Muller je, s druge strane, imao 54 winnera i 28 neprisljenih pogrešaka.

Prvo je ovo polufinale za Marina Čilića, koji se četiri godine zaredom našao u četvrtfinalu, ali nikada nije otišao stepenicu više.

Čilić će igrati protiv Amerikanca Sama Querreyja, koji je danas iznenađujuće s Wimbledona izbacio branitelja naslova i prvog tenisača svijeta, Britanca Andyja Murrayja sa 3:6, 6:4, 6:7, 6:1 i 6:1.

Komentiraj

FOTO:EPA/NIC BOTHMA
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.