Trener Arsenala Arsene Wenger poručio je u četvrtak kako je privremeni izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate pravi čovjek da trajno preuzme ulogu izbornika. Wengera, čiji ugovor s Arsenalom ističe ovog ljeta, povezivali su s klupom engleske reprezentacije.

Southgate je naslijedio Sama Allardycea u rujnu, te vodio Englesku u pobjedi 2:0 protiv Malte te remija bez pogodaka protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

“Soutgate ima iskustvo i dobar je promatrač svega što se događa u reprezentaciji”, rekao je Wenger. Dodao je kako se on osobno fokusirta samo na svoj posao u Arsenalu.

46-godišnji Southgate, bivši engleski reprezentativac, Englesku će voditi 11. studenog protiv Škotske na Wembleyju, te protiv Španjolske u prijateljskoj utakmici četiri dana kasnije. “Ovo je posao u kojem te stalno preisptivaju, posebno ako imaš manje iskustva. Jedini odgovor je dokazati da su vaše odluke prave. Uvijek je veća potražnja za zvučnim imenima, ali najvažnija je kompetencija osobe. Soutgate ima odličnu priliku i drago mi je da može pokazati svoju kvalitetu”, poručio je Wenger.

Komentiraj