Trener Arsenala Arsene Wenger još je jednom kritizirao UEFA-ine propise oko dopinga poručivši kako trenutna pravila ‘u teoriji prihvaćaju doping’. Ovu je temu Wenger ‘načeo’ nakon što je UEFA na četiri godine suspendirala Dinamovog nogometaša Arijana Ademija nakon što je pao na doping testu nakon Dinamove pobjede nad Arsenalom.

Dinamo nije dobio nikakve sankcije, jer propisi nalažu da najmanje dva igrača moraju biti pozitivna. Wenger je poručio kako je to pravilo ‘iznenađujuće’. “Osobno se ne slažem s tim. Ne možete reći da su imali dopingiranog igrača, a ostaviti im rezultat. ako praktički prihvaćate doping. Ali, to je pravilo i prihvaćamo ga. Moramo se okrenuti sebi i našim predstavama”, rekao je Wenger.

Arsenal večeras od 20:45 na Emiratesu dočekuje Dinamo, a kako bi živom ostavili nadu u prolazak u nokaut Lige prvaka treba im pobjeda protiv zagrebačkog kluba. Wengerove izjave potakle su i očitovanje UEFA-e, koja u priopćenju navodi kako su njeni antidopinški propisi u skladu s člankom 11 WADA koda. “Ako su dva ili više igrača istog kluba dopingirana, momčad može biti diskvalificirana iz natjecanja, ili suočena s drugim disciplinarnim akcijama”, navodi se u priopćenju UEFA-e.

I trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić na jučerašnjoj se konferenciji za novinare osvrnuo na izjave Wengera. “Može gospodin Wenger imati želje ili utjecaj kakav hoće, ali postoje ljudi koji donose odluke. Možda bi gospodin Wenger trebao napisati pravilnik za Uefu”, poručio je u ponedjeljak Mamić.

Komentiraj