Petr Cech jedan je od najboljih vratara koje je engleski nogomet ikada vidio, poručio je trener Arsenala Arsene Wenger u petak.

33-godišnji Cech priključio se ‘Topnicima’ u lipnju za deset milijuna funti, a od tada je osam puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. Obranio e 84% udaraca prema svojim vratima, te ima najbolju statistiku vratara u Premiershipu. Čak jedanaest sezona Cech je proveo u Chelseau.

“Nadaren je supertalentom”, nije štedio komplimente Wenger. “Nije u pitanju samo klasa, radi se i o posvećenosti, konzistentnosti i kvaliteti. On je jedan od najboljih vratara koji je ikad branio u Engleskoj”, dodao je.

“Igra na takvoj poziciji gdje godine nisu nikakav faktor”, zaključio je Francuz.

Češki vratar sezonu je započeo na najgori mogući način. U premijernom nastupu za ‘Topnike’ u Premiershipu napravio je nekoliko pogrešaka zbog kojih je prve bodove s Emiratesa odnio Bilićev West Ham, koji je slavio s 2:0. Ipak, od onda je postao ključan irač Wengerove momčaidi, a ove je sezone primio samo osam pogodaka. U Arsenalovim porazima u Ligi prvaka protiv Dinama i Olympiakosa branio je David Ospina.

Arsenal se u nedjelju sastaje s Tottenhamom.

Komentiraj

FOTO:EPA/ANDREAS GEBERT
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.