SAD i Rusija postigli su “napredak” u novim pregovorima u subotu kojima nastoje spriječiti incidente tijekom vojnih operacija u sirijskom zračnom prostoru, objavio je Pentagon.

Dogovoreno je da će “u bliskoj budućnosti” ponovno razgovarati o tim pitanjima.

“U razgovorima je postignut napredak i SAD je pristao ponovno razgovarati s Rusijom u bliskoj budućnosti”, navodi glasnogovornik Pentagona Peter Cook u priopćenju.

Obrambeni dužnosnici dviju zemalja razgovarali su putem video veze o “mjerama koje mogu poduzeti Rusija i koalicija (predvođena SAD-om) protiv Islamske države radi sigurnosti zračnih operacija u Siriji”, kaže se u priopćenju.

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je te razgovore, ocijenivši ih u priopćenju “profesionalnim i konstruktivnim”, dodajući da je u budućnosti predviđena još jedna videokonferencija.

“Postignut je napredak u cilju mogućeg dogovora između ministarstava obrane dviju zemalja glede sigurnosti zračnog prostora koji koriste vojni zrakoplovi u napadima na međunarodne teroriste u Siriji”, dodaje se.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.