Premijer Srbije Aleksandar Vučić dao je svom bliskom suradniku Aleksandru Vulinu prije nekoliko dana priznanje “jer je prvi shvatio da je cilj puštanja Šešelja na slobodu bio potkopavanje Srbije”

‘U Srbiji se ne gradi, niti će se graditi trajni centar za migrante, jer Srbija nije koncentracijski logor da bi zadržavala ljude koji ne žele ostati u Srbiji’, izjavio je u utoraku Beogradu Aleksandar Vulin, srbijanski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

“Država Srbija nije koncentracijski logor i nikog na silu neće zadržati. Nikoga mi u žicu nećemo staviti i nitko to od nas nije tražio. Nitko nije tražio da pravimo logore za migrante i da ih sprečavamo da se negdje kreću”, istaknuo je Vulin i dodao da se Srbija ponaša u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Komentirajući navode da je EU razmišljala da se u Srbiji izgradi prihvatni centar za 400.000 migranata, Vulin je rekao da “to nitko od nas nije tražio, niti smo mi to kome nudili, a i da je tražio, Srbija to nikad ne bi mogla prihvatiti”.
“Ne možemo na silu te ljude zadržati u Srbiji, ako oni ne žele tu ostati. Nećemo mi ovdje praviti logore za ljude koji nisu došli živjeti u Srbiji. Oni žele ići negdje drugdje i to je njihovo pravo”, istakao je Vulin.

Vulin je izjavio i to da bi sve drugo bilo brutalno kršenje ljudskih prava migranata i dodao da je druga stvar kako će se dalje prema migrantima odnositi te zemlje u koje su se oni zaputili.

 

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.