Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin upozorio je u utorak kako sastanak, kojeg su sazvali za četvrtak isključeni članovi stranke belišćanski gradonačelnik Dinko Burić i župan Vladimir Šišljagić nije sjednica Glavnog odbora HDSSB-a, te za isto vrijeme, u 18 sati u četvrtak, najavio Koordinaciju HDSSB-a za svih pet slavonskih županija, koja će se održati u osječkom sjedištu stranke.

Burić je u ponedjeljak najavio kako će se sjednica Glavnog odbora održat u četvrtak 10. studenoga, objasnivši kako se sjednica Glavnog odbora može sazvati potpisima najmanje trećine njegovih članova, ali da je prikupljeno više od polovine broja potrebnih potpisa.

Vulin međutim tvrdi da sjednica koju su sazvali Burić i Šišljagić nije legalno sazvana i nema apsolutno nikakve veze s HDSSB-om. U obavijesti članovima na internetskim stranicama HDSSB-a Vulin navodi kako bi za sjednicu Glavnog odobra, da bi bila legalno sazvana temeljem Statuta HDSSB-a, potpisi za sazivanje moraju biti predani u Tajništvo stranke, odakle bi trebao biti upućen poziv na sjednicu Glavnog odbora, a ne iz Belišća, i to bez pečata i potpisa odgovorne osobe.

Napominje kako Glavni odbor HDSSB-a broji 288 članova, a od 134 potpisa koje Burić i Šišljagić prikazuju kao potpise članova Glavnog odbora, svega dvadesetak je važećih jer neki od potpisanih uopće nisu članovi HDSSB-a, neki nisu članovi Glavnog odbora, neki su isključeni, a neki suspendirani, što, kako drži, Burić i Šišljagić jako dobro znaju jer je upravo Dinko Burić pisao Statut HDSSB-a.

Jedini im je cilj obmanama držati na okupu što veći broj naših članova kako bi mogli osnovati vlastitu političku stranku i na taj način što više naštetiti HDSSB-u, a tu informaciju čuvaju u najužem krugu oko Burića i Šišljagića, ističe Vulin te poziva članove da se ne odazovu pozivu koji im je nelegalno poslan iz Belišća.

U povodu Burićeve najave da će tražiti upravni nadzor Ministarstva uprave, Vulin navodi kako je stranačko vodstvo u utorak obavilo konzultacije u Ministarstvu uprave, “na kojima je utvrđeno da nikakav dopis od strane gospodina Burića ili bilo koga drugoga iz njegove skupine nije zaprimljen”.

Tvrdi kako su ljudi, koji su pokrenuli ovaj stranački puč, to napravili svjesni da će time naštetiti ugledu HDSSB-a i prouzrokovati podjele unutar stranke, ali vjeruje da će istina pobijediti te članove pozvao  na koordinaciju HDSSB-a za svih pet slavonskih županija, koja će biti održana u četvrtak, 10. studenog, u osječkom sjedištu stranke.

Komentiraj