Stanovnica Vukovara u srijedu proslavljaju Dan grada i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Filipa i Jakova, a program obilježavanja počeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća izaslanstva Grada Vukovara i drugih izaslanstava na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog  rata.

U ime Grada Vukovara vijenac je položilo i svijeću zapalilo izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom. Počast ubijenima i poginulima u obrani Vukovara od  velikosrpske agresije 1991. godine, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odala su i izaslanstva stradalničkih i braniteljskih udruga, Vukovarsko-srijemske županije te gradova prijatelja Grada Vukovara.

Dan Grada Vukovara, koliko god bio dan radosti, dan je i na koji se prisjećamo svih onih kojih više među nama nema, a koji su svoje živote ugradili u sve ovo što mi danas baštinimo i čime se ponosimo, rekao je vukovarski gradonačelnik Penavare.

Vukovar je danas lijep grad koji svojim sugrađanima nudi brojne sadržaje, a gradske vlasti čine sve kako bi bile zadovoljene potrebe svih kategorija Vukovaraca, dodao je gradonačelnik.

Molitvu za poginule i nestale u Domovinskom ratu molili su sadašnji i ratni gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Ivica Jagodić  i fra Branimir Kosec.

U vukovarskoj župnoj crkvi Svetih Filipa i Jakova služena je sveta misa dok je na Trgu Republike Hrvatske održan Dječji festival Kredica i izložba dječjih radova na temu Sinjske alke, koja se u subotu, 6. svibnja, održava u Vukovaru .

Budući da su pred skorašnje lokalne izbore raspuštena sva predstavnička tijela, u Vukovaru se ove godine u povodu Dana grada neće održati svečana sjednica Gradskog vijeća.

Komentiraj