Komemorativnim skupom pod sloganom “Žrtva Borovo naselja za Domovinu”, pred ostacima u Domovinskome ratu srušene zgrade vukovarskog Borovo commerca, u čijem podrumu je tijekom velikosrpske agresije bio odjel vukovarske Ratne bolnice, u nedjelju je započelo obilježavanje 26. godišnjice stradanja hrvatskih branitelja i civila te vukovarske gradske četvrti.

Po podacima vukovarskih braniteljskih i stradalničkih udruga, na sam dan okupacije Borovo naselja u toj je gradskoj četvrti ubijena 51 osoba, a u cijelom je Borovu naselju u poginulo 176 hrvatskih branitelja i civila.

U podrumu Borovo commerca bilo je oko 800 ranjenika, a njih 115 je odvedeno u nepoznato i ubijeno.

Nakon prigodnog komemorativnog programa, u Koloni sjećanja sudionici obilježavanja zaputit će se do Župne crkve Gospe Fatimske, gdje će misu zadušnicu predvoditi fra Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke misije sv. Ćirila i Metoda.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Damir SENČAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.