U blizini vukovarskog prigradskog naselja Sotin te u krugu nekadašnje vukovarske vojarne u proteklih tjedna dana pronađeni su posmrtni ostaci nekoliko ljudskih tijela, potvrdila je u utorak Hini vukovarsko-srijemska policija.

Policija navodi kako posmrtni ostaci koji su pronađeni prilikom građevinskih radova u krugu nekadašnje vojarne u Vukovaru datiraju iz vremena od prije Drugog svjetskog rata.

Posmrtni ostatci koji su pronađeno u Sotinu, prilikom iskopa za kanalizaciju, prema procjenama mještana, najvjerojatnije potječu iz Domovinskog rata, a predani su na vještačenje na Odjel patologije vukovarske bolnice. Nakon preciznog pregleda i analize patologa bit će poznato i podrijetlo tih posmrtnih ostataka, navodi policija.

Po riječima mještanina Sotina Igora Matijaševića, koji sa skupinom mještana već godinama traga za nestalim Sotinjanima iz Domovinskog rata, posmrtni ostaci pronađeni u Sotinu najvjerojatnije pripadaju osobi koja je nestala tijekom velikosrpske agresije i okupacije 1991. i 1992. godine.

U tome vukovarskom prigradskom naselju u Domovinskom ratu ubijeno je i nestalo 68 osoba, a još uvijek se traga za 18 mještana.

Komentiraj

FOTO:Ilustracija: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.