Povodom Dana neovisnosti RH, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u petak su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast ubijenima i poginulima u obrani Hrvatske odalo je izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Hrvatske vojske – Gardijske oklopno mehanizirane brigade HKoV Vinkovci te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije.

“Na taj dan prije 25 godina, kada je Sabor donio odluku o raskidu državnopravnih sveza sa SFRJ, tukli su nas sa svih strana i iz svih oružja. Teško je sjetiti se svih poginulih prijatelja. Na svakom metru ovoga grada netko je poginuo. Najteže je što ni nakon 25 godina agresori ne priznaju da su počinili teški zločin nad građanima Vukovara”, kazao je Dragutin Guzovski, potpredsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije nakon odavanja počasti.

Molitvu je za sve ubijene i nestale na Memorijalnom groblju predvodio fra Ivica Jagodić, gvardijan i župnik župe Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.