Vukovar Film Festival ove se godine održava od 24. do 29. kolovoza, a premijerno prikazuje francuski film “Cijena života / La loi du marché” za koji je glavni glumac Vincent Lindon dobio nagradu za najboljeg glumca na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, priopćio je u petak organizator.

Istaknuto je također da je Lindonova uloga impresivna, što potvrđuje podatak da je u Cannesu potukao mušku glumačku konkurenciju među kojima su bili Tim Roth, Michael Fassbender, Colin Farrell, John Turturro, Michael Caine, Gabriel Byrne, Matthew McConaughey, Benicio Del Toro i drugi.

 

  • Kritičar Varietyja njegovu izvedbu prokomentirao je “Lindon vam slama srce dok ga gledate”, a kritičar Screena kazao je: “Njegova je izvedba čvrsta kao stijena”.

 

U ovoj snažnoj socijalnoj drami koju je režirao Stephane Brize, Lindon glumi nezaposlenog 51-godišnjaka koji živi od socijalne pomoći, neuspješno pokušava naći posao, a istovremeno se trudi biti dobar suprug i otac.

Kritičar Varietyja njegovu izvedbu prokomentirao je “Lindon vam slama srce dok ga gledate”, a kritičar Screena kazao je: “Njegova je izvedba čvrsta kao stijena”.

Festival u Vukovaru svečano će biti otvoren 24. kolovoza njemačkim filmom “Dok smo sanjali / Als wir träumten” koji je ove godine prikazan u natjecateljskom programu Berlin Film festivala. Režirao ga je ugledni njemački redatelj Andreas Dresen koji je postao svjetski poznat nakon što je 2008. godine njegov film „Na sedmom nebu“ osvojio nagradu žirija u sekciji “Izvjestan pogled” na filmskom festivalu u Cannesu.

Radnja filma “Dok smo sanjali” odvija se na periferiji Leipziga, nakon kolapsa Istočne Njemačke. Četiri donedavno pionira s crvenim maramama oko vrata, odrastaju u turbulentnom vremenu ponovno ujedinjene zemlje. Jučerašnja pravila više ne vrijede. Otvaraju vlastitu diskoteku koju ubrzo zauzmu neonacistički skinheadsi.

Program ovogodišnjeg filmskog festivala u Vukovaru biti će objavljen 17. kolovoza, a do sada objavljeni naslovi garantiraju da će Vukovar film festival prikazati najbolju selekciju filmova koja se može vidjeti u Hrvatskoj, kazali su u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.