Rukometaši PPD Zagreba u subotu su pobjedom nad Celjem 24:23 osigurali osminu finala ovogodišnje Lige prvaka, a trener zagrebaša Veselin Vujović nakon utakmice je poručio kako mu je žao Slovenaca.

Njima je, naime, trebao bod u utakmici. Veliku priliku imao je Žviželj tri sekunde prije kraja utakmice, ali njegov je udarac obranio Ivan Stevanović. “Bod bi možda bio najrealniji, ni Celje niti Zagreb nisu igrali na nivou kao u prethodnim utakmicama”, rekao je Vujović dodavši: “Celje načinom igre zaslužuje bolji plasman, želim im puno sreće u zadnjem kolu i u domaćem prvenstvu i više sreće iduće godine, jer oni su ozbiljna, prava, europska ekipa. Danas nisu imali sreće, ali to je sport”.

Vujović je naglasio kako je utakmica bila vrlo čudna, puna nervoze. “Puno obrata, puno sudačkih pogrešaka… Imali smo nekoliko situacija za prelomiti utakmicu, ali što naše pogreške i loša koncentracija, što sjajne obrane golmana Celja, doveli su ih u mogućnost da u zadnjem napadu dođu do boda”.

Vratar Stevanović je čestitao Celju na jako dobroj i teškoj utakmici. “U prvom poluvremenu su igrali sporo za njih, s malo golova, mislim da smo mi dosta dobro stajali u obrani. Na momente smo griješili, ali to je normalno u ovakvoj utakmici. U drugom poluvremenu smo i mi i oni igrali brzo, na kraju je rezultat, mislim, realan. Mogli smo i mi u zadnjih nekoliko minuta bolje okončati tu utakmicu, Celja mi je žao, bliski su nam susjedi, i oni su sigurno zaslužili prolaz”, rekao je Stevanović.

Komentiraj