Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u srijedu da Beograd od Bruxellesa očekuje što prije saznati je li Europska unija zainteresirana da Srbija postane njezinom članicom i, ako je, kada bi se to moglo dogoditi.

“To je za nas ključno pitanje. Ne želimo više slušati obećanja i odugovlačenja. Želimo znati da je Europa zaista zainteresirana za nas i u kojemm roku”, rekao je Vučić u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA.

Vučić je summit o zapadnom Balkanu koji se u srijedu održava u Trstu ocijenio veoma važnim jer će, kako je rekao, zemlje regije na njemu prvi put imati “konkretne aktivnosti s opipljivim rezultatima”, a za Srbiju bi to, po njegovoj ocjeni, trebali biti infrastrukturni projekti, među ostalima i autocesta Niš-Priština.

“To je projekt od temeljne važnosti, koji ima ne samo ekonomski već i politički značaj za odnose između Srba i Albanaca, dva najmnogobrojnija naroda na zapadnom Balkanu”, rekao je Vučić.

Jedan od projekata na stolu pred sudionicima skupa u Trstu bit će i autocesta između Beograda i Sarajeva.

“To su konkretne stvari, a kada ih realiziramo, kad budemo razmišljali kako poboljšati standard života i osigurati više radnih mjesta za mlade, nitko više neće misliti na prošlost”, rekao je Vučić u intervjuu čije dijelove prenose beogradski elektronički mediji.

Komentiraj

FOTO:HINA/ TANJUG/ RADE PRELIC
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.