Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u četvrtak je poručio kako nije ni fasciniran ni uplašen hrvatskom reakcijom na odluku Srbije da ne izruči troje radikala Haškom sudu te naglasio kako Hrvatska Srbiji ne bi trebala držati lekcije o progonu ratnih zločinaca, jer se sama malo čime ima pohvaliti, prense beogradski mediji.

Vučić je dodao da Srbiji lekcije ne bi smjeli držati ‘oni koji organiziraju proslave i trče na komemoraciju u Bleiburg’. Podsjetio je da se radikale koje je Srbija odbila izručiti ne tereti za ratne zločine, već zbog utjecaja na svjedoke. “Nemoj da nam Hrvati govore o progonu ratnih zločinaca, jer se nemaju baš s čime pohvaliti”, kazao je.

“Ne želim se miješati u njihove unutarnje stvari, pa bih i njih zamolio da se sa malo više pažnje i preciznosti bave stvarima u Srbiji, kad se već bave”, rekao je Vučić u Beogradu.

Naglasio je i kako se nada boljim odnosima sa Hrvatskom u budućnosti, te dodao da će Hrvatska uvijek naći razlog da napadne Srbiju. “Dosada su izmišljali neka tri razloga, a i sad su pronašli razlog kritizirati naše pravosuđe, jer je njihovo ‘izvanredno'”, dodao je. Prvi potpredsjednik hrvatske Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je kako Srbija odlukom svojih vlasti da ne izruči troje dužnosnika SRS-a Den Haagu krši standarde EU.

Komentiraj

FOTO:Srdjan Ilic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.